skip to Main Content

Het jaar van de Tijger: feest voor Tijgers

Eind januari voelde ik het al aankomen, het Jaar van de Tijger, mijn Chinese teken. Ik liep vrolijk in de zon over het strand toen ik werd gebeld door Nina van Haarlems Dagblad. Kon ze me komen interviewen over mijn boek Managen als een Ruiter? Fotograaf kwam mee. Ze vonden het een goed onderwerp: leidinggeven is net als paardrijden. Mijn dag kon niet meer stuk. En 2 februari, de dag na de officiële start van het jaar van de Tijger, stond het paginagroot in de krant, mooie foto’s, leuke tekst. Feest. Dat smaakt naar meer! Benieuwd naar de voorspellingen van de deskundigen, ging ik op zoek. Hoe kan een Tijger zich het beste bewegen in dit Jaar van de Tijger?

Het Jaar van de Tijger: een dynamisch jaar

De Tijger-energie kan behoorlijk intens zijn, dus dat belooft voor allen een dynamisch, zeg maar turbulent jaar, met maatschappelijke en politieke onrust, en oorlog, maar gunstig voor  veranderingen en voor actie. In ieders persoonlijk leven is 2022 de ideale voedingsbodem voor het vinden van een eigen stem en het kiezen van je eigen pad. Een jaar om meer aan jezelf te werken, je zwaktes te accepteren en je positieve kanten te benadrukken. Let wel: bij elke onderneming is voorzichtigheid geboden. De soms roekeloze Tijger staat voor kracht, dapperheid én het uitroeien van kwaad. Velen hopen dat dit symbool staat voor de overwinning op het corona-virus.

Wat betekent het Jaar van de Tijger voor een Tijger

De actieve Tijger kan doen wat hij wil. Hij heeft het geluk aan zijn kant. Hij mag grootse dingen ondernemen, hij is beschermd. Oftewel: Tijger, ontdek je doel, groot of klein, dat maakt niet uit, als je maar zorgt voor je focus. Dan zullen de sterren in alle opzichten helpen om te zorgen dat het je lukt. Maar: wordt niet overmoedig, neem op tijd wat gas terug, denk eraan om af en toe te dimmen.
Intussen is het Jaar van de Tijger in volle gang en ik merk het. Er is iets veranderd. Licht als een veertje, gedragen door de wind. Mijn zelfvertrouwen duikt ineens weer op.  Niet zo gek natuurlijk, het wemelt in de Tijger-beschrijvingen van de positieve eigenschappen. Enfin, ook een paar minder mooie misschien, het is maar hoe je het bekijkt… Ik vis er een paar uit.

Kenmerken van de Tijger: veel geluk, baraka!

Een zondagskind! Dat spreekt mij van alle mooie kenmerken absoluut het meeste aan. De Tijger is geboren onder het teken van geluk. Of, zoals mijn eigen oeroude Chinese astro-boekje het zegt: ben je geboren in een Tijger-jaar, dan heb je ‘la baraka’, een Arabisch woord voor mazzel. Het geluk lacht je toe. Vrolijk word ik ook van deze omschrijving:
Tijgers zijn de helden van de Chinese dierenriem. Ze zijn dapper, enthousiast en vrijgevig. Ze springen met passie en zonder na te denken op onrecht (horoscoop-luna.nl). maar er is nog meer over ons Tijgers te melden.

Kenmerken van de Tijger op een rij

 • Is geboren onder het teken van moed, houdt van uitdagingen
 • Heeft geluk in het leven, heeft baraka (mazzel)
 • Laat zich niet graag iets voorschrijven, rebels, wars van hiërarchie en autoriteit
 • Onafhankelijk, gesteld op vrijheid
 • Veelzijdig en inventief
 • Neemt risico’s, is soms roekeloos
 • Doorzetter, houdt van aanpakken
 • Rusteloos, verandert regelmatig van baan en huis
 • Wordt snel kwaad
 • Is vaak met iemand in conflict
 • Krachtig en gevoelig, grootmoedig
 • Komt zelfverzekerd over, is dat niet altijd
 • Eerlijk en openhartig in de omgang met anderen, loyaal
 • Leidt een veelbewogen leven, bezield
 • Een natuurlijke leider

Het Jaar van de Tijger: heel gunstig voor Paard, Draak, Hond en Geit

Ja, van alle 12 tekens uit de Chinese Astrologie pik ik er vier uit. namelijk die waarmee een Tijger het allerbeste samengaat. Tijgermaatjes Paard, Draak, Hond en Geit. Want zij liften het mooiste mee op die specifieke Tijger-energie in 2022. Het veelzijdige, ondernemende Paard krijgt een superjaar, houdt van verandering en uitdagingen, en het dynamische Tijger-jaar sluit daar naadloos op aan.
Ook voor de energieke Draak pakt 2022 gunstig uit: het geluk van de Tijger komt van pas vooral bij het vinden van oplossingen op het werk, ook zijn er onverwachte, zeer positieve ontwikkelingen. De trouwe Hond gaat een geweldig 2022 tegemoet en kan met name in relatie-opzicht een bijzondere stimulans verwachten in dit levendige Tijgerjaar. De hartelijke Geit, meestal ontspannen maar soms zo zorgelijk, zit goed in z’n vel in 2022: er zullen veel positieve veranderingen op z’n pad komen, ook is dit jaar gunstig voor een Geit om zelf iets nieuws te beginnen, zoals een opleiding, verhuizing of andere baan. Laat het jaar maar komen!

Wil je reageren of meer weten? Stuur me een bericht.

Back To Top